GÜMRÜK İŞLETME BÖLÜMÜNÜN LİMAN ZİYARETİ

Avrasya Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümü öğrencileri düzenlenen teknik gezi kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi ‘yi ziyaret ederek , yapılan işleri yerinde inceledi. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gümrük İşletme Bölümü Trabzon Limanına teknik gezi düzenledi. Bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Tuba Erdoğan ve beraberindeki yaklaşık 40 öğrenci limanda ilk olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü Hüseyin Şanverdi ‘ yi makaminda ziyaret ettiler. Şanverdi ziyarette öğrencilerle meslekteki deneyimlerini paylaştı. Bu tür teknik gezilerde yerinde alınan uygulamalı eğitimler ile öğrencilerin mesleğe çok daha iyi hazırlanacağına vurgu yapan Şanverdi ” sizler Avrasya Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümünü seçerek hayatınızda çok önemli bir karar verdiniz , çok değerli bir bölüm seçtiniz. Alanınızdan memnun olarak hem gümrük memuru olabilir hem de Gümrük Müşavirliği yapabilirsiniz ” dedi.

Teknik gezi ile ilgili bilgi veren Gümrük İşletme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tuba Erdoğan   ” Öğrencilerimizin teorik eğitiminin dışında icra edecekleri mesleğin uygulamasını yerinde yapmaları çok önemli. Öte yandan öğrencilerimizin staj imkanları da bu ziyaretle arttırmış olduk ” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler , Bölge Müdürlüğünün ziyareti ardından Bölge Amiri Mehmet Şahin ve Muayene Memuru İbrahim Durmuş ile gün boyu limanda bulunan tüm birimleri gezdiler , yapılan işlemleri yerinde görme imkanı buldular.

Teknik geziye katılan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.